Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ημέρα μνήμης για το Δοξάτο και ημέρα περισυλλογής για μας.

Ημέρα μνήμης για το Δοξάτο και ημέρα περισυλλογής για μας.
Όλες οι περιοχές γύρω μας γιορτάζουν "ελευθέρια" και εμείς μόνο έχουμε το θλιβερό προνόμιο να τελούμε μνημόσυνο. Γιατί δεν υπάρχει καμιά άλλη ελληνική γωνιά που να βίωσε τρεις κατακτητικές εισβολές, δύο ομηρίες και δύο σφαγές μέσα σε τρεις δεκαετίες.Βαρύ το φορτίο και η παρακαταθήκη που μας κληροδοτήθηκε και θα θέλαμε κάθε χρόνο να πάμε και ένα βήμα παραπέρα. Δύσκολοι καιροί, βέβαια, και η δική μας θέση είναι να στηρίζουμε «ει δυνατόν» ανέξοδες δράσεις και εκδηλώσεις.
Φιλοξενήσαμε για πρώτη φορά την Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων και την χορωδία του Διστόμου.
Μουσική εκδήλωση της Φιλαρμονικής του Δήμου Δοξάτου, με την πρωτοβουλία του δασκάλου της Φιλαρμονικής του Δήμου μας. Συνεργάτες στο πρόγραμμα αυτό ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Δοξάτου «Φίλιπποι». Πλαισιώσαμε την εκδήλωση αυτή η Δημοτική Κοινότητα Δοξάτου με όλους τους φορείς της και οι σύμβουλοι στο βαθμό που μας αφορούσε, σεβόμενοι την ιστορία του τόπου μας.
Για το καλλιτεχνικό μέρος και την ανάλογη υποστήριξη υπεύθυνοι οι μουσικοί της ομάδας.
Ευχαριστούμε όλους, όσοι μας τίμησαν και έδειξαν την ανάλογη προσοχή στα δίκαια αιτήματά μας. Διαχρονικά τα αιτήματα των κατοίκων του Δοξάτου καταγράφονται στα ψηφίσματα και επιδίδονται στους εκπροσώπους της Βουλής. Έχουν γίνει ήδη κάποιες ενέργειες, περιμένουμε στη συνέχεια την ολοκλήρωση.
Ένας οικοδεσπότης οφείλει να εμπνέει, να στηρίζει τους συνεργάτες, να σέβεται τον χρόνο του άλλου. Να προβάλει τις δουλειές των άλλων και όχι τη δική του.
Και κανόνας της φιλοξενίας είναι να εκφράζει κανείς την αντίθεσή του, σεβόμενος όμως τις απόψεις του άλλου.
Στηρίζοντας πάντα κάθε ον, λογικό και άλογο, ..."εισπράττεις" και την αγάπη και την αφοσίωσή του!
Από εκεί και πέρα είναι θέμα προσωπικών επιλογών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου