Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

2οι θερινοί ιππικοί αγώνες στη μνήμη του Γιάννη Κυριαζάκη με επαγγελματία εκφωνητή από τον ιππόδρομο τον κ. Νίκο Σακκά. Στο Δοξάτο τον οδήγησαν η αγάπη του για τα άλογα, αλλά και η πρόσκληση του αντιπροέδρου.

Άλογα Δοξάτου και φίλιππο πνεύμα από τον Θράκα ιππέα στον έφιππο άγιο και στις ιπποδρομίες Δοξάτου. Ιστορία αιώνων τώρα, λατρεία και αγάπης για το άλογο. Το φίλιππο πνεύμα του Δοξάτου καλλιέργησε ο μπάρμπας του ιπποδρόμου. Για πολλά χρόνια υπηρέτησε τον ιππόδρομο και πολλές φορές μόνος. Μας δίδαξε τα έθιμα της πανήγυρης και κυρίως την πρωινή γύρα με το νταούλι και τους ζουρνάδες στα σπίτια των Δοξατιανών, και στις στάνες των κτηνοτρόφων για τα αρνιά. Το βράδυ της πρωτομαγιάς πρώτος παρήλαυνε με τα άλογα και τη σούστα κερνώντας κρασί τον κόσμο. Οι 2οι θερινοί  ιππικοί αγώνες είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του. Αιωνία η μνήμη!
Αυτή τη χρονιά βέβαια έφυγαν και ο Κώστας Κυρμάνης που προσέφεραν με τον αδελφό του πολλά στα άλογα του Δοξάτου. Αλλά και  ο Αντώνης Σαρβάνης τακτικός θαμώνας της παρέας και από τους πρώτους που οικοδόμησαν τους στάβλους και τις άλλες εγκαταστάσεις.











































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου